Пелетни Камини Мнения

Информация за често срещани проблеми при ползването на пелетни камини

При избор на уред за отопление е важно да знаете, че ефективността и автоматизацията на нашите пелетни съоръжения е достигнала същото ниво, като на съвременните газови уреди. Основните предимства на пелетите са по-ниската цена за отопление и уюта, който създава живия огън (при избор на камина). Недостатък е, че изискват поддръжка свързана със зареждане на гориво в резервоара (около 20 работни часа) и почистване на горивната камера веднъж седмично (отнема 2-3 минути). Първоначалната инвестиция в пелетна камина също е по-висока, но и времето и на експлатация значително надвишава тази на газовия котел.

Всяка пелетна камина се нуждае от почистване на димогарните тръби и коминните тела. При камините Bronpi това се прави на 1200 работни часа (има брояч, който отмерва работните часове) и отнема около 30 мин. През гаранционният период тези основни почиствания са включени в цената и се извършват от специалист. След края на втората година от екслпоатацията, тези почиствания са ангажимент на ползвателя, който разбира се може да ги възложи отново на нас срещу заплащане.

Изискванията към комините са минимум 2 метра вертикален участък, което позволява монтажа на пелетната камина до почти всяка външна стена. Това ви дава възможност за голям избор от места за монтаж.

Използването на висококачествени материали и прецизната изработка гарантират дългия и безпроблемен живот. Всички резервни части поддържаме на склад и сме способни да отстраним всяка авария до 24 часа от заявяването и.